Ervaar je soms het gevoel dat je niet voldoende respect of waardering ontvangt? Heb je het idee dat je meer inzet dan je terugkrijgt? Vind je het lastig om nee te zeggen wanneer dat nodig is? En heb je je ooit afgevraagd waarom je vaak de verkeerde partner lijkt aan te trekken?

Het is belangrijk om te beseffen dat de mensen die we aantrekken vaak een reflectie zijn van hoe we onszelf behandelen. Dus, vraag jezelf af, hoe respecteer en waardeer je jezelf? Heb je een positief zelfbeeld? Gelooft je in jezelf en houd je van jezelf?

Als het antwoord op deze vragen “nee” is, dan is het tijd om te overwegen hoe je een positiever zelfbeeld kunt ontwikkelen en meer liefde en respect voor jezelf kunt ontwikkelen.

Je bent vast wel op de hoogte van het belang van zelfzorg en het feit dat je eerst van jezelf moet houden voordat je een liefdevolle relatie met iemand anders kunt aangaan. Deze gedachten heb je waarschijnlijk al vaak gehoord of gelezen.

Maar hoe breng je deze ideeën concreet in de praktijk? Wat houden ze precies in en hoe kun je ze daadwerkelijk implementeren in je leven?

Daarnaast is het je wellicht niet ontgaan dat veel relaties stuklopen doordat mensen niet genoeg van zichzelf houden en dit tekort aan zelfliefde verwijt je aan de ander.

Zolang je geen liefde voor jezelf koestert, zul je ook moeilijk liefde van anderen kunnen toelaten, en evenmin zul je in staat zijn om liefde aan anderen te schenken. Datgene wat je niet in jezelf hebt, kun je immers niet aan anderen geven. Zelfliefde vormt het fundament van al je andere relaties, inclusief die met jezelf.

Onthoud dat geluk niet afhangt van externe omstandigheden, maar van wat er zich binnenin jou afspeelt. Veel mensen verwachten dat anderen hen gelukkig zullen maken, maar de waarheid is dat geluk altijd vanuit je eigen innerlijke wereld voortkomt.

Gedurende zes weken gaan we samenwerken om de beste versie van jezelf te ontwikkelen.